top of page

Kauboikartulid mozzarellapulkadega

"Pubitoit" koduses versioonis.

Vaja läheb:

2 suurt mozzarella palli

2 muna

veerand tassi piima

tassitäis (panko) riivsaia

pool tassi jahu

u 1,5 tl KASTMESEGU

1kg kartuleid

u 2-3 tl ÜRDISOOLA

Et saada krõbedaid mozzarella pulki, mitte hunnikut sulanud juustu, peab mozzarella eelnevalt külmutama. Selleks lõika mozzarellapall pulkadeks, laota pulgad pisikese vahega karpi või mõnele muule alusele ja pista vähemalt pooleks tunniks sügavkülma.

Nüüd valmista ette kolm kaussi. Esimeses kausis klopi munad piimaga, teise pane jahu ja kolmandas sega riivsai 1,5 tl KASTMESEGUGA. Kui mozarella on külmunud, võta pulgad välja ja asu neid paneerima. Paneering saab eriti mõnus, kui teed järgnevalt: pista pulk esmalt munasegusse, seejärel jahusse, siis jälle tagasi munasegusse ning alles siis riivsaia kaussi. Soovitan kasutada munakausis ühte kätt ja kuivainetega teist - nii on segadust vähem.

Paneeritud pulgad prae hulga õliga pannil igalt küljelt, kuni nad on saavutanud kuldse jume (kokku läheb vaid ehk minutike).

Kauboikartuliteks pane ahi 200 kraadi juurde sooja. Lõika kartulid õhukesteks sektoriteks ja lao ahjuplaadile ritta, külg külje kõrval. Piserda kartulid üle õli ja ürdisoolaga, pista need ahju, kuniks need on seest pehmed, aga pealt krõbedad (oleneb sinu sektori paksusest). Serveeri koos oma lemmikkastmega!

Arhiiv
Otsi maitseaine järgi
Hiljutised retseptid
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page