top of page

Kartuli-quiche

Quiche on prantsusepärane lahtine pirukas, mis on küll enamasti valmistatud mure- või lehttaigna põhjale, aga nagu õige eestlane ikka, otsustasin seekord proovida (saiaküllusest tingituna) valmistada põhja hoopiski kartulist. Tagantjärele võin öelda, et ilmselt otsustan selle kasuks järgminegi kord

Vaja läheb:

6 kartulit (kui suuremad, siis nt 4)

3 spl jahu

3 spl riivitud kõva juustu

350g (broileri)hakkliha

1 suur sibul

4 muna

3 spl hapukoort

paras sorts vett/piima

2 peotäit kirsstomateid

2,5 tl AHJUMIXI/ RUSSALU TULIST

Riivi kartulid peene riiviga ning pigista mass pisut kuivemaks, kalla ülejäänud vedelik ära. Liialt pole vaja vaeva näha, aga see lisab taignale pisut krõmpsuvust! Sega massi hulka jahu, juust ja pisut soola-pipart. Suru taigen vormi põhja ja pisut ka seintele ning pane u 15 minutiks ahju 220 kraadi juurde küpsema.

Senikaua haki sibul ning prae koos hakklihaga pannil. Hõrgumaks maitseelamuseks soovitan kasutada broilerihakklha. Maitsesta hakkliha julgelt – umbes 2,5tl lemmik maitseaineseguga. Seejärel klopi kausis lahti munad, lisa hapukoor, pisut vedelikku ja soovi korral veel musta pipart (ja soola).

Võta põhi ahjust, laota sellele hakkliha ning kata täies ulatuses muna-hapukoore seguga. Poolita kirsstomatid ning laota need üle piruka. Küpseta veel 20-25 minutit, kuni munasegu on hüübinud ja serveeri iseseisvalt või värske salatiga.

Arhiiv
Otsi maitseaine järgi
Hiljutised retseptid
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page