top of page

Pelmeenid Slovakkia moodi

Nii nagu ka pasta algusest lõpuni valmistamine on tundunud mulle midagi sellist, mida väga tahaks proovida, kuid mis nõuab liiga palju aega ja osavust, nõnda pole ma ka kunagi jõudnud pelmeenide vorpimiseni. Kui aga elu paneb sind sellisesse olukorda, et pelmeeniisu saabumise korral muid variante pole, tuleb aga käed jahuseks teha ja tainast rullima hakata.

Muide, ega Slovakkias neid keegi väga külmutatud toiduna tarbigi – ikka algusest lõpuni ise!

Vaja läheb:

500g jahu

1 muna

2,5 dl vett

400 g kartuleid

1tl ÜRDISOOLA

100g võid

2 sibulat

200g peekonikuubikuid

hapukoort

Keeda kartuleid, kuni nad on pehmed ja seejärel tambi nad ühes sulanud võiga pudruks. Maitsesta u 1 tl ÜRDISOOLAga. Sellest saab pelmeenide täidis.

Taigna valmistamiseks pane kaussi jahu, maitsesta pisut soolaga. Viska kaussi ka lahtiklopitud muna ning lisa tasahaaval segades vesi. Üsna peagi pead juba käed appi võtma – sõtku tainast, kuni see tundub valmis rullimiseks, vajadusel lisa jahu/vett. Kui taigen on valmis, alusta rullimisega.

Kasuta klaasi serva, et lõigata taignast ringikujulised tükid. Ülejäänu suru kokku ja rulli aga uuesti laiali ning tee järgmised vormid. Korda seni, kuni taigen on otsas. Taignaringid täida kuhjaga teelusikaga kartulimassiga. Pane täidist just nii palju, et saaksid ringi pooleks murda ja ääred tihedalt kokku vajutada.

Kokku näpsitud pelmeenid lähevad keevasse vette, kus nad peaksid valmis saama umbes 5-8 minutiga. Seejärel kurna pelmeenid.

Enne sööma asumist haki veel sibul ning prae koos peekoniga pannil krõbedaks. Pelmeene serveerides lisa kastmeks hapukoort ning kõige peale raputa peekoni-sibula segu.

Dobrú chuť!

Arhiiv
Otsi maitseaine järgi
Hiljutised retseptid
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page