top of page

“Kõik püreeks!”-supid

Suurest rõõmust, et uue saumiksri omanikuks sain, katsetan muudkui erinevaid smuutisid ja püreesuppe. Asjale lisab hoogu see, et pingutus on minimaalne, aga tulemus viib ikkagi keele alla. Boonuseks luban, et enne saab kõht täis, kui need supid taljele kuidagi liiga saaks teha.

Ehkki teoreetiliselt võib potti keema visata suvalistes vahekordades kõiki köögivilju, siis minu lemmikuks on osutunud just need kaks retsepti. PS! Kogused on üsna suured – vähemalt neli suurt portsu, seega tervele perele või mitmeks päevaks.

Brokoli püreesupp

500 g brokolit

450g kartulit

300g porgandit

1-2 sibulat

4 küüslauguküünt

80 g sulatatud juustu

soovi korral 2 puljongikuubikut, võid asendada ka lihtsalt soola-pipraga

seesamiseemneid

400 g kanafileed

2 TL LATIINO SEGU

Lillkapsa-porgandi püreesupp

1-2 sibulat

900-1000g porgandit

1 suur lillkapsas

50 g sulatatud juustu

soovi korral 2 puljongikuubikut, võid asendada ka lihtsalt soola-pipraga

kõrvitsaseemneid

400 g kanafileed

2 TL AHJUMIXI

Soovi/vajaduse korral koori(näiteks porgandite koorimisest ma küll loobusin) ja tükelda köögiviljad. Viska potti, lisa köögiviljadega tasai vett ja pane tulele, maitsesta.

Vahepeal haki ka kanafilee ning küpseta see pannil, lisades u 2tl (nende suppide puhul meeldib mulle kanafilee teha maitsekas – lisab asjale vürtsi, sõna otseses mõttes) endale meelepärast maitseainesegu.

Kui köögiviljad on keenud pehmeks (u 15-20 minutit), tõsta pott tulelt ja purusta saumiksriga. Lisa ka sulatatud juust ja vajadusel maitsesta püreed veel.

Kui supp valmis, tõsta endale üks korralik ports ja et kõht kindlasti täis saaks, lisa praetud kanafileekuubkiud ja seemned.

Mmmm..

Arhiiv
Otsi maitseaine järgi
Hiljutised retseptid
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page