top of page

Pisi-burgerid

Jällegi suurepärane uuendus snäkilauale, mis sobib samahästi ka õhtusöögiks. Erinevalt kiirtoidukohtades pakutavatest burgeritest saad seekord ise burgereid valmistades kontrollida, et paned sisse vaid parimaid komponente ning seega ei tee need pisi-burgerid sinu tervisele liiga. Meisterdamine võib võtta küll keskmisest rohkem aega, kuid tulemus on seda ka väärt.

Vaja läheb:

400g nisujahu

11g kuivpärmi

3dl vett

1tl soola

1tl suhkrut

2spl õli

1 muna

Seesamiseemneid

500g hakkliha

1 muna

1-2tl BURGERIKUNINGA MAITSEAINESEGU

Ketšupit, majoneesi, jää- või lehtsalatit, juustu ning omal valikul lisandeid.

Valmistamine:

Esmalt tuleb valmistada kuklitainas. Sega nisujahu, kuivpärm ning lisa vesi, sool, suhkur ja õli. Sõtku tainas ühtlaseks, suru palliks ning lase soojas kohas rätikuga kaetud kausis u 1tund kerkida.

Kerkinud tainast vajuta suuremad õhumullid ja alusta käte vahel pallikeste vormimist. Pallikeste suurus vali vastavalt soovile ise, kuid arvesta, et tainas kerkib ahjus veelgi! Pintselda kuklid lahtiklopitud munaga või leige veega ning puista neile seesamiseemneid. Pane ahi 210 kraadi juurde sooja. Lase kuklitel rätikuga kaetult veel umbes 20 min toatemperatuuril kerkida. Seejärel küpseta neid ahjus umbes 15 minutit.

Nüüd alusta kotletide valmistamist. Klopi lahti munad ning lisa hakkliha. Lisa 1-2tl BURGERIKUNINGA MAITSEAINESEGU. Soovi korral võid massi lisamiseks panna väikeseid saiatükikesi ning maheduseks hapukoort. Vormi segust oma kuklitele vastava suurusega pätsid ning prae neid mõlemalt poolt kuni need on küpsed.

Nüüd tuleb burgerid kokku panna. Lihtsaim variant on lõigata kuklid pooleks, määrida neile ketsupi-majoneesi segu, laotada alumisele osale lehtsalatit või jääsalatit, panna peale kotlet ning sobiva suurusega juustuviil. Lisa burgerile vastavalt oma fantaasiale lisandeid. Kui burgerikesed ei taha hästi koos püsida, kinnita need kokteilitikkudega.

Arhiiv
Otsi maitseaine järgi
Hiljutised retseptid
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page