top of page

Suvikõrvits, suvikõrvits (kotletid ja grillitud suvikõrvits)

Need retseptid on pärit Liina toidublogist, kes viis läbi ka meie Vietnami toidu koolituse.

mulle meeldib, kui noored inimesed ei ole tänaval, vaid toimetavad. mis nendel üle jääb, kui tulesädemest ema ees laseb;) ja kui nad toimetavad veel söögiasjadega, siis mis saaks sellest veel parem olla? ja kõik see kaup tundus kohe nii tore olevat, et kui ma need omale koju hankisin, siis ühtlasi "pressisin" ma täiesti vabatahtlikult välja võimaluse ka nendest toredatest pütsikutest kirjutada, ja laiu rahvamasse valgustada. aga Russalu looduspoest saab veel rohkem infot ka, et mis ja kus, ja miks Pliidiliisud oma maitseained kokku segasid.

liina_segud.JPG

kõige esimese hooga tundus mulle kõige toredam totsik nimega Bonjorno. et kirjapilt just selline on, pidi olema taotluslik - sest segu on ju ometi Eestimaal tehtud;) ja basiilik, majoraan, pune, rosmariin, tüümian ja küüslauk nõuavad ju kohe suvikõrvitsat. ma saan aru küll, et suvel peaks kõik värske olema, ja üldiselt on ju ka, aga vahel on aknalaual basiilik närtsinud, ja poodi ei viitsi minna, samas vaatavad kurjade nägudega närtsimahakkavad suvikõrvitsad otsa.

Grillitud suvikõrvits marinaadis

viiluta suvikõrvits, vanematel eemalda ka seemnekojad. sirtsuta ahjuplaadile natuke õli, pane kõrvitsaviilud ühekordse kihina, raputa peale 3 spl eelpoolnimetet Bonjorno maitseainesegu, sega läbi ja küpseta ahjus 200 kraadil u 10-15 minutit, kuniks poolpehmed - ära mingil juhul üle küpseta! samal ajal sega kokku 3 hakitud küünt küüslauku, natule soola, mett ja õli. lükka kõrvitsaviilud kaussi ja vala marinaad peale. soovi korral võib lasta ka üleöö seista, aga sünnib tarbida ka kohe.

liina_skorvits.jpg

ja kui juba hoog sees oli, siis olid mulle juba varem silma jäänud Mari-Liisi suvikõrvitsakotletid. ja siia sisse sobis see segu ka sama hästi;)

suvikõrvitsakotletid

u 400-500 grammi riivitud suvikõrvitsat

1 tl soola

1 sibul

tüümiani ja basiilikut või 2 spl Russalu Bonjornot

3 sl nisujahu

2 muna

ohtralt õli praadimiseks

Riivi suvikõrvits, sega 1 soolaga. lase pisut seista ja siis sõelas nõrguda, et liigne vedelik eralduks. pigista saadud suvikõrvitsmass käte vahel veel kuivemaks ja tõsta kaussi. haki sibul. lisa taignasse maitseained, hakitud sibul, muna ja jahu, sega läbi. kuumuta pannil õli ja tõsta segu supilusikatäite kaupa õlisse küpsema. kui mõlemalt poolt kotlett juba kuldpruun, siis pane majapidamispaberile nõrguma. nagu juba originaalpostituseski jutuks,

siis ka meie peres sõid seda isegi mehed. ikka juhtub.

liina_kotletid.JPG

Arhiiv
Otsi maitseaine järgi
Hiljutised retseptid
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page