top of page

Lasanje suvikõrvitsaga

Käes on suvikõrvitsa hooaeg! Ja oh, kui palju nii-nii maitsvaid asju tegelikult suvikõrvitsast annab teha!! Esimeseks valikuks sattus sellel aastal lasanje. Selle roa heaks omaduseks on, et sisu muutes on võimalik saada iga kord uue maitseelamuse võrra rikkamaks. Kuigi traditsiooniliselt on lasanje vahel bešamellkaste, asendasin selle elu lihtsamaks tegemiseks hapukoorega ning maitse ei muutunud grammivõrdki halvemaks. Hingesugulus Garfieldi ja tema lasanjehulluse täielik

mõistmine on garanteeritud!

lasanje3.jpg

Vaja läheb:

Lasanjeplaate sõltuvalt vormi suurusest(nt u pool pakki)

1 keskmise suurusega suvikõrvits

1 paprika

400g hakkliha

500g lemmik tomatipüreed

1 sibul

2-3 küüslauguküünt

1 marineeritud kurk

250g hapukoort

200g riivjuustu

AHJUMIX'i maitseainesegu

BONJORNO maitseainesegu

Valmistamine:

Riivi suvikõrvits jämedalt ja haki paprika. Lisa need õliga pannile, kuumuta mõned minutid ja lisa pisut soola.

Pane ahi u 200c juurde sooja.

Seejärel pruunista hakkliha koos hakitud sibula ja küüslauguga. Maitsesta 1,5tl AHJUMIX'i maitseaineseguga(sobib väga hästi ka mõni muu olemasolev lemmik-maitseainesegu). Kuna selles segus on soola üsna vähe(max 25%), lisasin ka natu-natukene soola. Lisa tomatipüree, sellele omakorda väikesteks tükkideks hakitud marineeritud kurk. Lisa itaaliapärasust 1,5 teelusikatäie BONJORNO maitseaineseguga.

Pane ahjuvormi põhja õrn kiht punast kastet. Aseta sellele lasanjeplaadid. (PS! lasanjeplaate on soovitatav iga kiht erinevat moodi asetada, et need korralikult läbi küpseks) Nüüd lisa juba paksemalt punast kastet(u pool allesjäänud kastmest) ja selle peale pool suvikõrvitsa-paprika segust. Nüüd taaskord lasjaneplaadid, seekord teistsuguses asetuses. Sellel kihil aja laiali hapukoor, millele raputa natuke soola ja väga vähe riivjuustu. Korda esimest kihti.

Aseta lasanje u 25-40min ahju küpsema(oleneb plaatidest, uuri juhendeid pakendilt). Noaga saab kontrollida, kas lasanjeplaadid on pehmed. Umbes 10minutit enne väljavõtmist lisa vormile ka riivjuust, et see jääks mõnusalt pehme ja veniv.

Serveeri näiteks õlide,pipra ja soolaga maitsestatud basiiliku-mozzarella-tomati salatiga.

Arhiiv
Otsi maitseaine järgi
Hiljutised retseptid
Jälgi meid
  • Facebook Basic Square
bottom of page